Eveniment

O piaţă de 1,5 mld. euro aşteaptă norme de aplicare pentru coplata în sistemul privat de sănătate

O piaţă de 1,5 mld. euro aşteaptă norme de aplicare...

Autor: Georgiana Mihalache

22.05.2019, 15:41 321

Pacienţii şi furnizorii de servicii medicale private aşteaptă normele de aplicare pentru ordonanţa privind coplata în sistemul privat de sănătate, miza fiind o piaţă de 1,5 mld. euro anual, marcată de scandaluri privind decontări duble ilegale.

O operaţie de apendicită cu bilet de trimitere într-un spital privat din Bucureşti ajunge până la 6.800 de lei, sumă ce include decontarea de la Casa de Asigurări de Sănătate de circa 2.000 de lei, iar restul sunt costuri supli­men­tare de la pacient pentru investigaţii preopera­torii, spitalizare, potrivit unui calcul realizat de ZF. Într-un spital de stat, aceeaşi operaţie de apen­di­cită costă statul 2.000 de lei, valoarea decontării, iar pacientul nu mai achită nimic în plus.

Datele au fost solicitate în calitate de pacient în call centerul spitalelor Sanador şi Regina Maria; acestea nu sunt disponibile în prezent în mod transparent pe site-urile spitalelor private MedLife, Regina Maria, Medicover sau Sanador.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO