Eveniment

O problemă pentru 785.000 de salariaţi: actele doveditoare pentru 15 ani vechime ca să primească un salariu mai mare

Angajaţii  care au peste 15 ani de vechime în muncă va trebui să colecteze informaţiile referitoare la vechimea lor în muncă astfel încât să fie îndreptăţiţi să solicite acest beneficiu angajatorului.

Angajaţii care au peste 15 ani de vechime în muncă va trebui să colecteze informaţiile referitoare la vechimea lor în muncă astfel încât să fie îndreptăţiţi să solicite acest beneficiu angajatorului.

Autor: Adelina Mihai

05.11.2018, 00:08 3907
Peste 785.000 de salariaţi plătiţi la nivelul salariului minim pe economie (adică 36% din totalul celor 2,1 mi­lioane de an­ga­jaţi care primesc sala­riul minim) au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui, ca urmare a anun­ţului făcut de guvern, să bene­fi­cie­ze de salarii mai mari începând de lu­na viitoare sau din anul 2019.

Cum pot do­vedi însă anga­ja­ţii aflaţi în aceas­tă situaţie că au ve­chimea în muncă necesară pen­tru obţinerea unui salariu mai mare?

În lipsa unui text legislativ şi a unor norme de aplicare, cum s-ar pu­tea aplica această măsură?

„Referitor la modificarea sala­riu­lui minim în funcţie de vechimea în mun­că, angajaţii va trebui să colec­teze informaţiile referitoare la ve­chimea lor în muncă, astfel încât să fie îndreptăţiţi să solicite acest beneficiu angajatorului. Astfel, va exista o şi mai mare re­zistenţă a com­pa­niilor în angajarea candidaţilor cu o vârstă mai înain­ta­tă, pentru a evita creş­terea costurilor sala­riale“, a spus Luminiţa Făşie, payroll & admin manager în cadrul fir­mei de recrutare şi în­chiriere de forţă de mun­că în regim tem­porar Adecco Ro­mânia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO