Eveniment

O speranţă pentru producătorii locali. Premierul Ludovic Orban: Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise

O speranţă pentru producătorii locali. Premierul...

Autor: Mediafax

30.11.2020, 16:39 52

Premierul Ludovic Orban spune că Executivul a atacat la CCR legea privind redeschiderea pieţelor în stare de alertă, dar anunţă că analizează renunţarea la anumite restricţii: „Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise”.

„Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât. Analizăm aceasdtă posibilitate. Sigur, sunt şi alte măsuri”, spune premierul Ludovic Orban.

El precizează că toate măsurile de reducere a restricţiilor vor fi luate în funcţie de evoluţia epidemiei.

„Sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie socială foarte stricte”, adaugă premierul.

Totodată, Orban afirmă că Guvernul a atacat la CCR legea care permite pieţelor să fie deschise în stare de alertă, deoarece „schimba o hotărâre de guvern”.

„Această lege nu poate să schimbe o HG. O lege care reglementează activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern care e legată de starea de alertă. Mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate”, conchide Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO