Eveniment

O sticlă de vin Chateau Petrus Pomerol, preferat de preşedintele John F. Kennedy, s-a vândut cu 1.500 de euro în cadrul unei licitaţii

O sticlă de vin Chateau Petrus Pomerol, preferat de...

Autor: Ramona Cornea

03.02.2020, 19:03 200

O sticlă de vin Chateau Petrus Pomerol, un vin preferat de preşedintele John F. Kennedy şi soţia sa Jackie Kennedy, a fost cumpărat cu 1.500 de euro în cadrul unei licitaţii organizată de casa de licitaţii Artmark.

Licitaţia a avut 156 de loturi şi o valoare totală de 75.000 de euro, după cum spune Mirela Mateescu, curator de vinuri şi cea care a colectat vinurile vândute de Artmark în cadrul acestei licitaţii. Cumpărătorii produselor puse la licitaţie sunt anonimi, însă Mirela Mateescu spune că ei se împart în trei categorii: ce care doresc să înveţe, cunoscătorii şi colecţionarii.

”Suntem la a cincea licitaţie de vinuri şi pot să spun că încă nu ne-am dat seama care este tipologia majorităţii clienţilor. Aceştia sunt împărţiţi în mai multe segmente: sunt cei care doresc să înveţe şi aici au o serie de vinuri din foarte multe ţări şi foarte multe trepte de calitate şi aici au mediul propice să se informeze şi să se educe în sensul ăsta, sunt cunoscătorii care vin şi caută în mod special un anumit an sau o anumită etichetă a unui anumit Chateau şi mai sunt colecţionarii care îşi întregesc colecţia de vin cu diverse loturi pe care le găsesc doar aici”, explică Mirela Mateescu.

Chateau Pétrus Pomerol este unul dintre cele mai scumpe vinuri din lume. Pétrus este considerat a fi cel mai interesant dintre vinurile din regiunea Pomerol şi are un preţ mare. De obicei, o sticlă de vin se vinde cu cel puţin 2.000 de euro şi este considerat unul dintre cele mai căutate vinuri din lume.

Suprafaţa mică, de 11,50 hectare, pe care se cultivă strugurii pentru Pétrus face ca vinul să fie unul foarte rar. Producţia este foarte mică, de aproximativ 30.000 de sticle pe an. În America, Petrus nu era foarte cunoscut înainte de anii '60, cu excepţia câtorva degustători experimentaţi de Bordeaux. 

 

Preşedintele John F. Kennedy a declarat că este un fan al vinului Petrus, ceea ce a oferit vinului o reputaţie în America. Colecţionarii de vin înstăriţi doreau să guste vinul de care preşedintele Kennedy şi soţia sa, Jackie Kennedy, erau atât de îndrăgostiţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO