Eveniment

O treime din companiile care au mers bine anul trecut sunt din zona industriei

Mediafax

Mediafax

Autor: Andrei Cîrchelan

06.11.2014, 00:04 138

Camera de Comerţ Naţională lansează azi un catalog cu peste 6.486 operatori economici din România, menit să prezinte firmele cu rezultate financiare bune la nivel naţional la finalul anului trecut, iar mai mult de o trime dintre acestea sunt companii industriale.

Potrivit reprezentanţilor Camerei de Comerţ, cele mai multe companii incluse în top sunt companii industriale (2.393), următorul loc fiind ocupat de companii din sectorul serviciilor (1.955). Următoarele poziţii, ca pondere în numărul total de companii incluse în top, sunt ocupate de cele din comerţ-turism (922), cele din cercetare, dezvoltare şi hi-tech (589), agricultură (346) şi construcţii (281).

În clasament au fost incluse doar companiile cu profit din exploatare pozitiv şi cifre de afaceri de minimum 100.000 lei pentru IMM-uri şi minimum 250.000 lei pentru celelalte companii.

Dintre companiile intrate în Topul Naţional al Firmelor, 919 firme primesc Premiul Naţional (locul I), în timp ce 797 de companii se clasează pe locul doi şi 717 companii pe locul trei, în funcţie de rezultatele financiare obţinute anul trecut, potrivit reprezentanţilor Camerei de Comerţ.

Topul va fi lansat în cadrul unei gale la care participă 500 de invitaţi – companii, reprezentanţi ai autorităţilor şi reprezentanţi ai corpului diplomatic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO