Eveniment

O veste bună: A crescut numărul de persoane care se vaccinează cu prima doză

O veste bună: A crescut numărul de persoane care se...

Autor: Petru Mazilu

28.09.2021, 14:47 74

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat că în septembrie a crescut cu peste 100% numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a prezentat statisticile în cadrul unei conferinţe de presă.

„Un lucru pe care aş vrea să-l menţionez este că în ultima săptămână s-a observat o creştere a numărului de persoane care se vaccinează cu doza 1. În 20-26 septembrie s-au vaccinat cu doza 1 pe cele patru tipuri de vaccinuri circa 92.000 de persoane, în 6-12 septembrie circa 40.000 de persoane. Practic constatăm o creştere cu 125% a persoanelor care s-au prezentat la Doza 1”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

În septembrie, cele mai căutate vaccinuri pentru doza 1 sunt produsele Pfizer şi Moderna.

„La Pfizer este o creştere de 150%, la Moderna creşterea este de peste 160%, la Johnson&Johnson creşterea este de sută la sută, iar la Astra Zeneca este o creştere de 19%”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Din cauza cererii crescute, mai multe centre de vaccinare au rămas fără seruri. Situaţia va fi remediată rapid, a anunţat Gheorghiţă.

„Am primit astfel de sesizări, toate centre de vaccinare şi direcţiile de sănătate publică aveau timp să se pregătească.. Eu cred că s-a subestimat adresabilitatea, se va corecta, se va reface stocul de vaccinuri”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinurile vor fi transportate de la centrul de la Bucureşti şi de la depozitele regionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO