Eveniment

O veste bună din economie: comerţul angro a început anul 2019 cu dreptul, plus 6% în ianuarie

O veste bună din economie: comerţul angro a început...

Autor: Iulian Anghel

20.03.2019, 00:00 47

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali în ianuarie atât ca serie brută cu 6,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,5%.

Faţă de decembrie însă comerţul angro a scăzut în termeni nominali atât ca serie brută cu 20,9%, cât şi ca serie ajustată cu 1%, un lucru de înţeles având în vedere că decembie este o lună foarte bună pentru vânzări. Ianuarie la ianuarie creşterea de 6,7% a fost posibilă ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+13,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+4,7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,1%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+0,6%). Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a scăzut cu 7,0%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO