Eveniment

O veste bună din Europa: Inflaţia din Franţa începe să scadă, după reducerea preţurilor la energie şi aprinde noi speranţe în Europa

O veste bună din Europa: Inflaţia din Franţa începe...

Autor: Dorin Oancea

04.01.2023, 10:04 978

Inflaţia în Franţa a scăzut în mod neaşteptat în decembrie, de la un nivel record înregistrat cu o lună înainte, ajutată de încetinirea creşterii preţurilor la energie, arată datele preliminare ale organismului naţional de statistică INSEE, publicate miercuri.

Rata inflaţiei în Franţa, armonizată la nivelul UE, a scăzut la 6,7% în decembrie, a precizat INSEE, în scădere de la 7,1% în noiembrie şi sub previziunile unui sondaj Reuters de 7,2%.

Preţurile la energie au crescut cu 15,1%, faţă de 18,4% în noiembrie. Inflaţia preţurilor la alimente a rămas stabilă la 12,1%.

Ministrul de finanţe, Bruno Le Maire, a declarat pentru postul de radio France Inter că inflaţia va cunoaşte o tendinţă de scădere în cursul anului 2023. El a declarat anterior că inflaţia va rămâne ridicată până la jumătatea anului, înainte de a scădea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO