Eveniment

O veste bună: Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pune pe masă 50 milioane de lei pentru Programul de Promovare a Exportului

O veste bună: Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pune pe masă 50 milioane de lei pentru Programul de Promovare a Exportului

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

30.06.2020, 17:28 371

 Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a adoptat, prin Ordin al Ministrului, implementarea schemelor de ajutor de minimis pentru acţiunile din Programul de promovare a exportului privind participarea operatorilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale în străinătate. 

Vor mai fi finanţate şi organizarea de misiuni economice în străinătate, precum şi realizarea de studii de piaţă şi pe produse.

“Programul de Promovare a Exporturilor a rămas, în tot acest timp, important pentru Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Cele trei scheme adoptate au fost concepute după consultări aplicate cu mediul de afaceri, astfel încât ele să răspundă cât mai bine nevoilor actuale ale operatorilor economici”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Prin aceste scheme de ajutor de minimis, MEEMA reglementează acoperirea costurilor de participare la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice organizate în străinătate, precum şi a costurilor aferente studiilor de piaţă şi pe produse.

Actul normativ se referă la următoarele trei scheme de ajutor de minimis: „Participarea operatorilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale organizate în străinătate”, care are un număr maxim de 1.000 de beneficiari, fiecare dintre aceştia având dreptul la maximum 4 participări pe an număr la târguri internaţionale, cu sprijin de la bugetul de stat; „Organizarea de misiuni economice în străinătate”, cu un număr de maximum 500 de operatori economici care beneficiază de sprijin; „Realizarea de studii de piaţă şi pe produse”, cu un număr de cel mult 100 de beneficiari, care finanţează în cotă de 50% cheltuielile aferente studiilor de piaţă şi pe produse.

Ordinul se aplică de la data intrării lui în vigoare până la 31 decembrie 2020, iar plăţile în cadrul schemelor se pot efectua până la 31 decembrie 2021.

Bugetul total aprobat în Legea Bugetului pe anul 2020 pentru Programul de Promovare a Exporturilor pentru cele trei scheme este de 50 milioane de lei.

 
AFACERI DE LA ZERO