Eveniment

O veste bună: Remdesivir, medicamentul minune care dă rezultate în SUA, a ajuns şi în România

O veste bună: Remdesivir, medicamentul minune care dă...

Autor: Gelu Chetrăruc

01.05.2020, 09:31 1030

Remdesivirul e medicamentul în care îşi pun acum speranţa medici din întreaga lume, care tratează pacienţi cu COVID-19. După o serie de studii clinice, care i-au dovedit eficienţa în SUA, tratamentul a ajuns şi în România. Câteva doze sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

După o serie de studii clinice, care i-au dovedit eficienţa, Remdesivir a ajuns şi în România. Câteva doze de Remdesivir sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. În primă fază, Remdesivir este administrat unui număr de nouă pacienţi COVID-19.

Donald Trump a cerut ca Remdesivir să fie aprobat urgent, în tratamentul COVID-19. Remdesivir este un antiviral care a fost folosit şi în epidemia de Ebola. Remdesivir este recomandat în cazul pacienţilor cu coronavirus în stare critică.

„Am primit ca tratament campasional, remdesivirul, alaltăieri, iar de ieri am început să îl introducem la pacienţii de la terapie intensivă, care sunt cu forme grave de boală. Deocamdată nu vă pot spune ce eficienţă are. Va fi administrat timp de zece zile, la nouă pacienţi, după care vom analiza rezultatele şi vom putea trage o concluzie. Acest medicament ar trebui să îmbunătăţească starea clinică şi, să sperăm, să salveze vieţi”, a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara.

Remdesivirul este un antiviral care a fost folosit în epidemia de Ebola. Iar acum câteva studii i-au demonstrat eficienţa şi în infecţia cu coronavirus. E prematur să se spună dacă e sau nu cel mai bun tratament împotriva COVID-19, dar cert e că nu are efecte adverse notabile.

„Este o dispută la nivel internaţional. Americanii spun că este deosebit de eficient, că au rezultate foarte bune, se studiază şi în Europa, aparent cu rezultate bune, în schimb chinezii spun că nu au deloc rezultate cu acest medicament. Ei au rezultate cu medicamentele produse la ei în ţară. Cred că este şi o dispută economică între marile puteri. Noi nu intrăm în această dispută. Noi sunte bucuroşi dacă putem primi aceste medicamente pentru că reprezintă o şansă pentru pacienţii noştri”, a adăugat doctorul Virgil Musta.

Remdesivirul este recomandat în cazul pacienţilor cu coronavirus în stare critică, dar care nu au boli renale sau hepatice grave. Medicamentul a ajuns în atenţia opiniei publice, după ce Donald Trump a cerut să fie aprobat urgent, pentru că are rezultate bune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO