Eveniment

O vila se transforma in hotel de trei stele cu bani europeni

19.10.2009, 00:00 180

Vasile Ungureanu, administratorul firmei Vacanta din judetulHunedoara, cu afaceri de 640.000 de euro anul trecut, va primifonduri UE de peste 1,19 mil. de euro pentru a transforma vila dedoua stele pe care o detine in Geoagiu-Bai intr-un hotel de treistele.

"Avem 63 de camere si vrem sa extindem o aripa a vilei, astfelincat sa ajungem la 90 de camere si sa construim o sala deconferinte cu 120 de locuri. De asemenea, vom moderniza si baza detratament. In prezent avem doar o sala de 40 de locuri si avemcerere pentru spatii mai mari de conferinte. Vom investi in lifturipentru ca nu avem in prezent si vom schimba tot mobilierul dincamere, astfel incat sa crestem confortul", spune Ungureanu, care apreluat Vila Sanda din 1990 si care lucreaza in turismul balneardin 1971.

Derularea proiectului "Extindere imobil existent: alimentatiepublica, sala conferinte, hol - receptie, spatii cazare", care areo valoare totala de peste 2,3 mil. euro a fost depus anul trecut laADR Vest (Agentia pentru dezvoltare regionala vest - adrvest.ro) incadrul Programului Operational Regional (POR), "Crearea,dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentruvalorificarea resurselor naturale si cresterea calitatiiserviciilor turistice". Implementarea proiectului va dura doi anide zile si va avea patru etape. "In prima etapa incepem constructiade rezistenta, casa liftului, zidaria si dotarea hotelului cumobilier pe care il vom achizitiona de pe plan local", mai spuneUngureanu.

Partea de cofinantare va fi asigurata din surse proprii. "Nu amluat pana acum niciun credit. Am incercat sa ma descurc cufondurile proprii. Imbunatatirile pe care le fac nu sunt pentru acreste pretul. Cea mai buna metoda pentru a creste vanzarile estede a creste rulajul, adica sa atragem cat mai multi clienti. Inplus vrem sa transformam unitatea intr-un hotel de trei stelepentru ca sunt cele mai solicitate unitati de cazare la care auacces si persoanele din clasa de mijloc", explica Ungureanu. Elspune ca, in prezent, gradul de ocupare este de 90%. "Avem clientisi in acest an, in special persoane in varsta care vin latratament. Tocmai faptul ca a mers bine ne-am gandit sa ne extindemsi sa modernizam unitatea.

O camera dubla la Vila Sanda este in prezent 90 de lei pe zi,iar pachetele cu pensiune completa si tratament costa 931 de lei.De asemenea, vila dispune si de 30 de casute pentru care tarifulpracticat in perioada verii a fost de 80 de lei. Vila Sanda are 25de angajati si cinci cadre medicale.

Cine ia banii:

Compania: Vacanta, jud. Hunedoara

Obiect de activitate: servicii de cazare in Geoagiu-Bai si bazade tratament

Proiectul: "Extindere imobil existent: alimentatie publica, salaconferinte, hol - receptie, spatii cazare"

Valoarea totala a proiectului: 2,3 mil. euro

Suma pe care o primesc de la UE: 1,19 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008: 640.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO