Eveniment

Oamenii de afaceri români vor prezenta Guvernului propria strategie de reindustrializare

Varujan Vosganian, ministrul economiei

Varujan Vosganian, ministrul economiei

Autor: Radu Bostan

23.04.2013, 00:07 692

Antreprenorii români din industrie s-au întâlnit ieri cu ministrul economiei Varujan Vosganian pentru un prim dialog cu autorităţile, la cinci zile de la constituirea lor în Asociaţia Forumul Investitorilor Autohtoni 2013, o organizaţie patronală al cărei preşedinte este Ioan Niculae.

Ministrul a afirmat că intenţionează realizarea în acest an a unei strategii de reindustrializare a României, invitând membrii asociaţiei să contribuie la aceasta, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Oamenii de afaceri au replicat că asociaţia a pregătit propria strategie de reindustrializare, pe care o vor pune la dispoziţia Guvernului. De altfel, la conferinţa de lansare a asociaţiei, Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, evocase ideea unui guvern privat, format din oameni de afaceri, care în trei luni să elaboreze un program propriu de guvernare, cu propuneri concrete pentru fiecare domeniu de activitate.

Tot atunci, Radu Enache, proprietarul lanţului Continental Hotels, spunea că România se confruntă de peste 20 de ani „cu o lipsă de strategie şi de viziune, care ne-a costat peste 40% din PIB“.

Scopul declarat al asociaţiei este de a promova şi susţine interesele capitalului românesc. Membrii fondatori sunt Ioan Niculae, preşedintele InterAgro, Adina Niculae, Mihai Sofian (REMAT Holding), Radu Enache şi Cătălin Grigoriu (Comfert Bacău). În asociaţie sunt reprezentate companii româneşti precum Ţiriac Holding, Ana Holding, CrisTim, Pambac Bacău, Romconstruct, Romenergo, Albalact, Class, Vincon, Armax Gaz Sibiu, Paralela 45, Râureni, Sanador, Boştină & Asociaţii, Banca Carpatica, Electromontaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO