Eveniment

Octavian Jurma, despre infectările din capitală: Incredibil! Nu credeam să văd asta în realitate

Octavian Jurma, despre infectările din capitală:...

Autor: Petru Mazilu

05.02.2022, 14:49 10880

Cercetătorul Octavian Jurma susţine că numărul de infectări COVID, raportat vineri în Bucureşti, este mult peste aşteptările specialiştilor.

„Incredibil! Ştiam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a scris Jurma, pe Facebook.

Potrivit datelor analizate de Octavian Jurma, pe 4 februarie 2022, oraşul Bucureşti a produs mai multe cazuri (7.333 cazuri noi) decât întreaga ţară în vârful valului 3-Alpha (6.651 cazuri noi în 25 martie 2021).

Bucureşti şi Ilfov au înregistrat împreună 8.507 cazuri noi. De aceea, cercetătorul anticipează că în următoarele săptămâni vor fi numeroase internări în spitalele bucureştene.

„Dacă doar 3% dintre aceştia au nevoie de spitalizare, asta înseamnă 250 de internări pe zi doar în capitală peste 1-2 săptămâni. Chiar dacă Omicron se dovedeşte o gripă cu 1% internări din totalul cazurilor noi la nivel naţional, tot înseamnă 300+ internări pe zi în următoarele 2 săptămâni şi depăşirea recordului de internări din valul 4-Delta”, a explicat Octavian Jurma.

În aceste condiţii se poate vorbi despre imunizare pe cale naturală, mai spune cercetătorul.

„Ăsta da vaccin natural! Totul, absolut totul, depinde acum de pariul făcut de autorităţi că varianta Omicron în România va fi atât de blândă încât ne-am permis să începem relaxarea înainte de vârful valului 5. Niciodată nu mi-am dorit atât de tare ca autorităţile să aibe dreptate în pariul lor cu vieţile noastre”, a precizat Jurma.