Eveniment

Ofensivă împotriva evaziunii fiscale: Peste 75 de percheziţii în 16 judeţe

Ofensivă împotriva evaziunii fiscale: Peste 75 de...

Autor: Andreea Unturica

27.01.2016, 11:31 1366

Potrivit anchetatorilor, procurorii DIICOT din Caraş- Severin fac, miercuri, 77 de percheziţii în 20 de judeţe, dintre acestea 50 având loc în judeţul Caraş-Severin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii, alături de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate, urmăresc o grupare care a prejudiciat statul prin evaziune fiscală cu suma de 24 de milioane de lei.

Miercuri, în jurul orei 10.30, procurorii au intrat şi în Secretariatul prefectului Miu Nicolae Ciobanu, acesta fiind unul dintre suspecţii în acest caz.

Potrivit anchetatorilor, Ciobanu ar fi fost implicat, în anul 2010, înainte de a deţine funcţia de prefect, fiind administratorul unei firme private, în acţiunile unei reţele care folosea metoda "Factura", adică introcea în evidenţele contabile facturi fictive pentru micşorarea bazei impozabile, metodă prin care era prejudiciat statul.

Percheziţii au loc şi la Oficiul Juridic din cadrul Administraţiei Fiscale Caraş-Severin.

Potrivit surselor citate, 20 de firme sunt puse sub învinuire în dosarul de evaziune fiscală, iar 32 de persoane vor fi audiate la DIICOT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO