Eveniment

Ofensiva ruşilor, pusă în pericol de un element propriu

Ofensiva ruşilor, pusă în pericol de un element propriu

Autor: Simona Chirciu

12.01.2023, 11:23 1013
Incapacitatea Rusiei de a rezolva problema lipsei de muniţii va frustra probabil capacitatea soldaţilor ruşi de a susţine operaţiuni ofensive în estul Ucrainei în acest an, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului din Ucraina.
 
Artileria ruşilor a scăzut „dramatic faţă de nivelul său maxim din timpul războiului”, în unele locuri cu 75%, a raportat CNN marţi, citând oficiali americani şi ucraineni.
 
Deşi oficialii ucraineni nu au o explicaţie clară a motivelor acestei schimbări, printre motivele posibile au fost enumerate aprovizionarea redusă cu cartuşe de artilerie sau schimbarea tacticii pe fondul contraofensivei ucrainene de succes.
 
Purtătorul de cuvânt al Grupului de forţe din estul Ucrainei, Serhiy Cherevaty, a declarat că forţele ruseşti şi-au epuizat rezervele de obuze de artilerie de 122 mm şi 152 mm şi alte rezerve în vara anului 2022, considerând că un foc de artilerie excesiv va duce la rezultate mai rapide, a relatat sursa citată.
 
Cherevaty mai spune că Rusia este forţată fie să transfere obuze din zone mai îndepărtate din Rusia, fie să achiziţioneze muniţii suplimentare din ţări străine, ceea ce duce la o rată redusă a focului de artilerie.
 
De asemenea,  Institutul pentru Studiul Războiului din Ucraina a menţionat că ruşii „recunosc din ce în ce mai mult faptul că lipsa muniţiilor şi a aprovizionării Rusiei împiedică în mod decisiv capacitatea invadatorilor de a avansa”.
 
Dacă Rusia nu îşi rezolvă problemele fundamentale legate de aprovizionarea efortului său de război în Ucraina, campaniile sale de mobilizare nu vor reuşi să afecteze cursul războiului, a conchis institutul.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO