Eveniment

Ofertă de studii pentru elevii care nu au luat bacalaureatul: Numărul locurilor la şcolile postliceale, mai mare cu 30%

Autor: Mediafax

09.10.2011, 13:32 79

Oferta de locuri în şcolile postliceale, care nu necesită bacalaureatul pentru a le urma, a crescut cu aproximativ 30%, ajungând la 12.600 din care s-au ocupat aproximativ 12.200, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la emisiunea "După 20 de ani", transmisă duminică la Pro TV.

" A crescut cu aproximativ 30% oferta de locuri în şcoli postliceale. Avem o ofertă de 12.600 de locuri în aceste şcoli postliceale , care nu necesită bacalaureatul pentru a face aceste şcoli, cu 180 de specializări diferite", a spus Daniel Funeriu la Pro TV.

Astfel, pentru cei care vor o specializare suplimentară, există cele 12.600 de locuri din care sunt ocupate 12.200.

"Un număr foarte mare dintre cei care nu au luat bacalaureatul, aproximativ 80%, au deja o calificare obţinută în liceul pe care l-au parcurs. Aceşti tineri au un certificat pentru o anumită meserie", a subliniat Daniel Funeriu, clarificând astfel situaţia pe piaţa muncii a elevilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO