Eveniment

Este oficial: Bugetul Capitalei a fost adoptat în şedinţa Consiliului General. Primarul Nicuşor Dan: „Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală şi pentru a elimina datoriile şi problemele din perioada Firea-PSD”

Este oficial: Bugetul Capitalei a fost adoptat în...

Autor: Mediafax

07.05.2021, 18:52 186

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat vineri seara bugetul Capitalei. Bugetul a fost adoptat cu 34 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 15 abţineri.

„Bucureştiul are buget. Le mulţumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS şi PMP, care au votat în această seară (vineri seara-n.r.) pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investiţiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru Bucureşti”, a anunţat pe Facebook primarul general Nicuşor Dan.

Acesta a anunţat încă de vineri dimineaţa că au fost convenite o serie de ajustări la proiectul de buget.

„Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală şi pentru a elimina datoriile şi problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare”, a scris primarul pe Facebook.

De asemenea, viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a anunţat că varianta de buget rezultată este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

Bugetul Capitalei fusese respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicuşor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO