Eveniment

Oficial rus: Riscurile unui război nuclear ar trebui menţinute la un nivel minim

Oficial rus: Riscurile unui război nuclear ar trebui...

Autor: Cosmin Pirv

30.04.2022, 18:01 2660

Riscurile unui război nuclear ar trebui menţinute la un nivel minim şi orice conflict armat între puterile nucleare ar trebui prevenit, susţine un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de agenţia TASS.

Potrivit Reuters, Vladimir Yermakov, şeful departamentului de neproliferare nucleară din cadrul Ministerului rus de Externe, a declarat că toate puterile nucleare trebuie să rămână în logica stabilită în documentele oficiale care vizează prevenirea războiului nuclear.

El s-a referit la o declaraţie comună publicată în ianuarie de Rusia, China, Marea Britanie, Statele Unite şi Franţa, în care cele cinci ţări - care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU - au convenit că trebuie evitată răspândirea în continuare a armelor nucleare şi un război nuclear.

„Riscurile unui război nuclear, care nu ar trebui să fie declanşat niciodată, trebuie menţinute la minimum, în special prin prevenirea oricărui conflict armat între puterile nucleare”, a declarat sâmbătă Iermakov, citat de TASS.

„Rusia urmează în mod clar această înţelegere”, a adăugat acesta.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a spus luni că Occidentul nu ar trebui să subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, deşi Statele Unite au declarat ulterior că nu cred că există o ameninţare ca Rusia să folosească arme nucleare, în ciuda unei escaladări a retoricii Moscovei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO