Eveniment

Oficialii de turism din Kenya: Dacă în 2015 veneau 1.300 de turişti români pe an în Kenya, în 2019 numărul ajunsese la 3.100

Turismul reprezintă 11% din PIB în Kenya

Turismul reprezintă 11% din PIB în Kenya

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.03.2021, 10:54 397

Plajele şi safariul sunt principalele atracţii turistice pe care le aduce Kenya, unde cei mai mulţi turişti, până la venirea pandemiei, erau din Statele Unite ale Americii.

Numărul de români care au ajuns în Kenya în ultimii an a crescut până la câteva mii, iar oficialii din turism din această ţară spun că îşi doresc ca turiştii români să fie şi mai mulţi de acum înainte.

„Dacă în 2015 veneau 1.300 de turişti români pe an în Kenya, în 2019 numărul ajunsese la 3.100. Ne bucurăm însă să vedem mai mulţi români aici”, spune Wausi Walya, PR & Corporate communication manager pentru Biroul de Turism din Kenya.

Plajele şi safariul sunt principalele atracţii turistice pe care le aduce Kenya, unde cei mai mulţi turişti, până la venirea pandemiei, erau din Statele Unite ale Americii. Britanicii şi indienii sunt alte naţionalităţi din top.

„Turismul reprezintă 11% din PIB în Kenya. În 2018 am avut 1,8 milioane de turişti, un număr care însă s-a prăbuşit odată cu pandemia. Din toamnă, hotelurile a trebuit să acorde discounturi de până la 40% pentru a-i convinge pe turişti să revină”, mai spune Wausi Walya.

Kenya, alături de Maldive sau Zanzibar (Tanzania) este una dintre destinaţiile exotice către care recent au fost introduse zboruri directe, după ce, înainte, era nevoie de cel puţin o escală pentru ca vacanţa către oricare dintre aceste ţări să fie posibilă. Eturia este una din agenţiile turistice care au introdus zboruri directe către această destinaţie, agenţia fiind, de altfel, specializată în vacanţe în astfel de destinaţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO