Eveniment

Oficialii români încearcă să atragă investitori din Emiratele Arabe Unite

Oficialii români încearcă să atragă investitori din...

Autor: Bianca Ciocotisan

17.10.2018, 19:01 171

Agricultura, extinderea portului Constanţa, construcţia de centre logistice sau industria IT sunt domeniile în care oficialii români aflaţi în Emiratele Arabe Unite le-au propus investitorilor locali să participe. 

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Daniel Dumitru Botănoiu a purtat discuţii cu investitorii arabi pentru exportul ovinelor din România. Oficialul MADR a avut o întâlnire cu conducerea grupului Al Dahra, cea mai mare companie din domeniul agroalimentar din Emiratele Arabe Unite, cu investiţii în peste 20 de state de pe toate continentele, unde a prezentat proiectul legat de investiţii în sistemul naţional de irigaţii, în special canalul Siret-Bărăgan, dar şi proiectul legat de Casa de Comerţ a României.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Radu Oprea s-a întâlnit cu Mohammed Al Muallem, CEO al DP World UAE, care a prezentat proiectele de extindere a investiţiilor în Portul Constanţa şi de construire a altor patru centre logistice în România.

O altă întâlnire a ministrului Oprea a fost cu CEO-ul companiei Injazat, deţinută de fondul de investiţii Mubadala, Khaled al Melhi, căruia i-a prezentat piaţa de IT din România, acesta arătându-se interesat de investirea într-un centru de excelenţă în România.

De asemenea, ministrul pentru IMM-uri s-a întâlnit miercuri la Dubai cu reprezentanţii companiilor româneşti care participă la GITEX 2018 - cea mai importantă manifestare expoziţională din Orientul Mijlociu în domeniul tehnologiei informaţiei „Ministrul s-a întâlnit cu reprezentanţii celor 15 companii româneşti care participă sub pavilion naţional, dar şi cu alte companii care participă în nume propriu. Dintre acestea, Wello, un start-up din Cluj care dezvoltă soluţii de software şi de inteligenţă artificială, a fost selectat, din 750 de companii, în finala programului Supernova Challenge GITEX”, anunţă ministerul de resort într-un comunicat.

Atât oficialul din ministerul Agriculturii cât şi cel pentru mediul de afaceri fac parte din delegaţia oficială condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care se află în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-18 octombrie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO