Eveniment

Oficialii ruşi au luat foc, după rezoluţia ONU: SUA să plătească despăgubiri Irakului şi Vietnamului

Oficialii ruşi au luat foc, după rezoluţia ONU: SUA să plătească despăgubiri Irakului şi Vietnamului

Autor: Daniel Contescu

15.11.2022, 09:47 1963

Rusia nu acceptă decizia adoptată de forul mondial, susţinând că este „nulă din punct de vedere juridic”.

După ce Adunarea Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie prin care cere Rusiei să plătească despăgubiri de război Ucrainei, este timpul ca Statele Unite să se angajeze să „despăgubească integral daunele aduse Coreei, Vietnamului, Irakului, Iugoslaviei şi multor alte victime ale americanilor şi ale NATO”.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat asta pe Telegram. Altfel, potrivit lui Medvedev, ar fi „începutul agoniei ONU ca principală instituţie internaţională de reconciliere”.

„Sfârşitul va fi dureros”

„Sfârşitul va fi dureros pentru întreaga comunitate internaţională”, a continuat fostul preşedinte rus, care i-a acuzat şi pe „anglo-saxoni” că „încearcă să pună cap la cap o bază legală pentru furtul bunurilor ruseşti confiscate ilegal”.

Rezoluţia aprobată de Adunarea Generală a ONU conform căreia Rusia este responsabilă pentru ostilităţile din Ucraina şi care prevede despăgubiri de către Moscova pentru prejudiciul cauzat este „nulă din punct de vedere juridic”, a afirmat Vasili Nebenzia, reprezentantul permanent al Rusiei la Naţiunile Unite, citat de agenţia Tass.

Noi sancţiuni ale SUA împotriva armatei ruse

În acest timp, administraţia Biden a impus o serie de noi sancţiuni împotriva armatei ruse şi a două reţele internaţionale care susţin doi oligarhi ruşi deja sancţionaţi.

Noile sancţiuni ale Departamentului de Trezorerie şi Departamentului de Stat vizează „o reţea transnaţională care furnizează tehnologie în sprijinul complexului militar-industrial rus”. În total, sunt 14 persoane fizice şi 28 de entităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO