Eveniment

Oficialii ucraineni raportează bombardamente intense în Harkov şi Luhansk

Oficialii ucraineni raportează bombardamente intense în...

Autor: Mediafax

18.04.2022, 18:50 117

Oficialii ucraineni din regiunile Harkov şi Luhansk au raportat luni bombardamente intense din partea forţelor ruseşti. Ei susţin că au respins cu succes atacurile ruseşti în mai multe părţi.

Primarul din Harkov, Ihor Terejov, a declarat la televiziunea ucraineană că oraşul este „bombardat în mod constant". El i-a acuzat pe ruşi că „bombardează zone rezidenţiale, clădiri rezidenţiale, unde sunt mulţimi de oameni. Au fost lovituri astăzi în oraş. Există răniţi şi morţi. Mai multe spitale şi centrul perinatal al oraşului au fost distruse".

Terekhov a mai declarat că 30% din populaţia oraşului a plecat de la începutul invaziei, dar a adăugat că „de regulă, oamenii nu vor să părăsească oraşul".

Primarul a dezvăluit faptul că unele activităţi din oraş se desfăşoară la fel ca înainte de război

„În ciuda bombardamentelor, am început să plantăm flori astăzi. Mâine sau poimâine vom încerca să pornim fântânile", a precizat Terekhov, potrivit CNN.

În regiunea învecinată Luhansk, şeful administraţiei militare regionale, Serhii Haidai, susţine că ofensiva ruşilor a început.

„Cred că bătălia [pentru Donbas] a început deja. Sunt intensificări multiple ale bombardamentelor cu toate tipurile de arme, încercări de a pătrunde în oraşe", a declarat Haidai.

El a precizat că, din cauza atacurilor ruseşti „numărul localităţilor fără electricitate, apă şi gaz este în creştere".

Haidai a adăugat că unele evacuări continuă, dar că este „ca şi cum se merge pe sârmă”.

Ministerul Apărării din Ucraina a raportat unele succese în altă zonă din est, spunând că încercările ruseşti de a avansa în jurul Izei au fost respinse.

„Inamicul a efectuat recunoaşteri prin luptă, nu a avut succes şi a fost forţat să se retragă după ce a suferit pierderi", a declarat colonelul Oleksandr Motuzianyk, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Forţele ruseşti au sosit în zona la începutul lunii şi de atunci au făcut puţine progrese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO