Eveniment

Ofiţerul SPP care s-a împuşcat avea un copil de 9 ani şi era doctorandul lui Virgil Măgureanu

Ofiţerul SPP care s-a împuşcat avea un copil de 9 ani...

Autor: Alexandra Stroe

11.05.2017, 14:04 40214

Ofiţerul SPP care s-a împuşcat, miercuri, în zona Tineretului din Capitală, era căsătorit, avea un copil şi ar fi figurat în evidenţele medicale cu un anumit tip de depresie, cu toate că, acum şase luni, trecuse cu succes testul psihologic, au afirmat surse din sistemul de apărare, pentru MEDIAFAX.

Lucian Sanda, în vârstă de 39 de ani, era născut în Râmnicu Vâlcea, era căsătorit şi avea un copil, în vârstă de aproximativ nouă ani, potrivit surselor citate. Ofiţerul avea gradul de locotenent-colonel şi o vechime în sistemul de apărare de aproximativ 15-20 de ani.

Miercuri, bărbatul a murit la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală după ce s-a împuşcat. Totul s-a întâmplat în zona Tineretului. Informaţiile arată că bărbatul ar fi coborât din maşină şi, chiar în mijlocul străzii, a scos arma şi a tras de două ori în zona pieptului. Imediat, lângă maşina lui, ar fi oprit un alt autoturism, pasagerii din cea de-a doua maşină intervenind pentru a îi acorda ajutor. Lucian Sanda ar fi tras întâi un foc de armă în direcţia verticală, după care a tras un alt foc de armă împuşcându-se în zona pieptului, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

La momentul incidentului, bărbatul s-ar fi aflat într-o conversaţie telefonică, precizează sursele citate. Bărbatul a folosit un pistol Glock, acesta fiind o armă personală, pe care avea dreptul să o deţină, au arătat sursele citate.

Surse din sistemul de apărare au afirmat, pentru MEDIAFAX, că s-ar fi sinucis din cauza unor probleme personale, coroborate cu altele de la locul de muncă. Aceleaşi surse au declarat că Lucian Sanda ar fi figurat în anumite evidenţe medicale ca suferind de un anumit tip de depresie.

Alte surse din sistem susţin că bărbatul nu ar fi avut probleme la locul de muncă şi că, în evidenţa SPP, nu figura că ar fi suferit de vreo formă de depresie. De asemenea, acestea au precizat că Lucian Sanda nu a activat niciodată ca ofiţer operativ.

Acum şase luni, bărbatul a trecut cu succes de ultima testare psihologică efectuată în cadrul SPP, potrivit surselor citate. Este vorba despre teste psihologice specifice, prin care se urmăreşte identificarea anumitor particularităţi comportamentale ale celui testat şi a modului în care acesta ar reacţiona în anumite situaţii-cheie.

Lucian Sanda era doctorand în sociologie, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti. Teza de doctorat a acestuia, redactată în 2010 şi intitulată "Dimensiunile internaţionale ale conflictului israeliano-palestinian", a fost coordonată de Virgil Măgureanu, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI), precizează sursele citate.

Având în vedere că victima este militar, ancheta a fost preluată de Parchetul Militar. Analiza probelor ar urma să dureze în jur de 30 de zile, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO