Eveniment

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmboviţa este urmărit penal pentru 3 infracţiuni

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmboviţa...

Autor: Andreea Tobias

23.09.2019, 15:33 583

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmboviţa este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Camelia Matei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmboviţa.

Întrebată dacă se pregăteşte solicitarea unui mandat european de arestare pe numele olandezului, Camelia Matei a spus că decizia aparţine procurorului de caz.

Cetăţeanul olandez a ajuns în România miercuri. Fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa, a fost dată dispărută vineri, în condiţiile în care nu a mai ajuns acasă de la şcoală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produleşti.

Potrivit anchetatorilor, fetiţa a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

Medicii legişti au stabilit că fetiţa a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Imagini cu maşina închiriată de cetăţeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa. Primarul din localitatea Gura Suţii, Dinu Constantin, a spus că maşina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localităţii.

Probe cu ADN-ul cetăţeanului olandez au fost ridicate din locuinţa închiriată de acesta în Bucureşti şi au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică.

Olandezul suspectat că a ucis fetiţa a plecat sâmbătă din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO