Eveniment

Olguţa Vasilescu şi-a scris demisia din funcţia de primar al Craiovei

Olguţa Vasilescu şi-a scris demisia din funcţia de...

Autor: Petriana Condrut, Ana Maria Constantinescu

04.01.2017, 20:04 11817

Lia Olguţa Vasilescu a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale şi tot miercuri şi-a scris demisia din funcţia de primar al Craiovei, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Demisia Olguţei Vasilescu din funcţia de primar al municipiului Craiova a fost înregistrată, miercuri, la Registratura Primăriei Craiova, iar joi consilierii locali vor lua act de aceasta.

“(…) Dna. Primar Lia-Olguţa Vasilescu înaintează Consiliului Local al Municipiului Craiova demisia, înregistrată sub nr.935/2017, prin care solicită constatarea încetării de drept, a calităţii de Primar al Municipiului Craiova, înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Faţă de cele prezentate mai sus, în conformitate cu prevederile art.15 alin.2 lit.a, coroborat cu art.17 alin.1 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali şi art.69 alin.2 din Legea nr.215/2001, republicată, privind administraţia publica locală, propunem Consiliului Local al Municipiului Craiova să ia act de cererea de demisie din calitatea de primar al municipiului Craiova, a doamnei Lia Olguţa Vasilescu”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi prezentat consilierilor municipali în şedinţa de joi.

Tot joi, se va decide care dintre cei doi viceprimari ai Craiovei va prelua atribuţiile primarului, numele vehiculat în interiorul PSD fiind cel al lui Mihail Genoiu.

Lia Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, este primarul oraşului Craiova din anul 2012, membru fondator al Partidului România Mare (PRM), fiind parlamentar de Dolj în perioada 2000-2012. Edilul este judecat pentru fapte de corupţie, într-un dosar al DNA.

Potrivit declaraţiei de avere semnate la începutul noului mandat de primar în iulie 2016, Lia Olguţa Vasilescu are bijuterii în valoare de 10.000 de euro, aproape 200.000 de lei în conturi şi 6.665 de euro. Veniturile Liei Olguţa Vasilescu obţinute în ultimul an fiscal de la Primăria Craiovei însumează aproximativ 50.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO