Eveniment

Olimpiada online, o variantă luată în calcul de Ministerul Educaţie

Olimpiada online, o variantă luată în calcul de...

Autor: Andreea Burnar

25.10.2020, 20:40 73

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei analizează varianta ca olimpiadele să se desfăşoare online. Antonia, o elevă, spune că preferă să participe, chiar şi online, decât deloc. Alex Rădulescu, de la o asociaţie de elevi, spune că este o idee bună, există sisteme de supraveghere să nu se poată copia.

Antonia Pănescu are 18 ani şi s-a pregătit încă de la începutul anului pentru un vis de-al ei, acela de a participa şi obţine rezultate la olimpiadă. A reuşit să treacă de faza judeţeană de la chimie şi de la biologie, unde a obţinut un rezultat chiar foarte bun. A luat 96 de puncte din 100. Păcat, însă, că totul s-a oprit acolo, spune Antonia. Din cauza coronavirusului, olimpiadele au fost anulate.

„Chiar am fost necăjită că nu s-a mai ţinut, mă pregătisem foarte mult, eram şi înainte cu materia, mă pregătisem pentru naţională. Mi-a părut rău că munca de un an a fost degeaba şi a fost doar aşa, de dragul să ştiu eu. Aş vrea să particip la olimpiada online, chiar dacă nu e formatul ideal. Mai bine online decât deloc. Olimpiadele pentru noi reprezintă un obiectiv pentru sfârşitul anului, pentru care ne pregătim tot anul şcolar şi ne dă şi o satisfacţie. Există recompense atât morale, cât şi fizice, materializate”, spune ea.

Nu doar Antonia este de acord cu susţinerea online a olimpiadelor. Şi Alexandru Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, spune că ar fi o variantă bună, atâta timp cât în prezent există mai multe alternative pentru a nu se putea copia.

„Nu văd o problemă în a se susţine online, întrucât există foarte multe metode de supraveghere. Eu am dat de un exemplu foarte bun în momenul când am dat examene de admitere la facultate. A existat o aplicaţie personalizată pe care o deschideai şi nu aveai voie să deschizi nimic altceva până în momentul în care se termina examenul. Nu puteai să fii pe o altă pagină în acelaşi timp”, povesteşte Alexandru.

Ministerul Educaţiei analizează varianta ca olimpicii să poată da examenele chiar din camera lor, de la laptop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO