Eveniment

Omicron pune în gardă marile companii aeriene: Giganţii globali se pregătesc de o perioadă de volatilitate cauzată de noua tulpină de Coronavirus

Omicron pune în gardă marile companii aeriene:...

Autor: Dorin Oancea

01.12.2021, 07:52 43

Companiile aeriene se pregătesc pentru o nouă rundă de volatilitate cauzată de varianta Omicron a COVID-19, care le-ar putea forţa să îşi ajusteze programele şi destinaţiile în scurt timp şi să se bazeze mai mult pe pieţele interne acolo unde este posibil, conform Reuters.

Mulţi călători şi-au rezervat deja călătorii pentru perioada Crăciunului, un sezon de vârf pentru companiile aeriene, dar există îngrijorări tot mai mari în industrie cu privire la întreruperea rezervărilor viitoare şi la noi întârzieri în redresarea călătoriilor de afaceri.

Fitch Ratings a declarat că a redus previziunile privind traficul global de pasageri pentru 2021 şi 2022, apariţia unor noi variante precum Omicron subliniind probabilitatea ca volatilitatea să se menţină pentru companiile aeriene.

"Se simte un pic ca şi cum ne-am întors la situaţia de acum un an şi asta nu este o perspectivă grozavă pentru industrie şi nu numai", a declarat miercuri Deidre Fulton, partener la compania de consultanţă MIDAS Aviation, în cadrul unui webinar al industriei.

Impactul Omicron va varia în funcţie de ţară şi regiune, datorită naturii diverse a companiilor aeriene globale, precum şi a modelelor lor de afaceri.

Companiile aeriene din Golf au acţionat rapid pentru a-şi proteja hub-urile prin limitarea călătoriilor de pasageri din Africa de Sud, temându-se că răspândirea noii variante ar putea declanşa restricţii dincolo de regiunile imediat afectate. citiţi mai departe

Companiile aeriene din ţările cu pieţe interne mari şi puternice, precum Statele Unite, China şi Rusia, sunt mai bine protejate de natura mai volatilă a călătoriilor internaţionale.

Site-ul de rezervări de călătorii Kayak a declarat că căutările de călătorii internaţionale din Statele Unite au scăzut cu doar 5% duminică - un contrast puternic cu o scădere de 26% a căutărilor din Marea Britanie, care a înăsprit cerinţele de testare pentru sosiri.

Marile companii aeriene europene sunt mult mai dependente de călătoriile internaţionale decât cele americane, ceea ce le expune mai mult la riscul de cădere a variantei Omicron.

Directorul executiv al easyJet, Johan Lundgren, a declarat marţi că a existat un impact asupra plecărilor pe termen scurt, deşi nu la acelaşi nivel cu cel înregistrat anterior, când au fost introduse restricţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO