Eveniment

OMS: Creşterea numărului de cazuri de COVID, doar vârful icebergului. Există niveluri inacceptabil de ridicate ale mortalităţii în multe ţări

OMS: Creşterea numărului de cazuri de COVID, doar...

Autor: Mediafax

16.03.2022, 17:26 2709

Creşterea globală a numărului de cazuri COVID ar putea fi vârful icebergului, deoarece unele ţări raportează şi scăderea ratelor de testare, spune şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Potrivit acestuia, există niveluri inacceptabil de ridicate ale mortalităţii în multe ţări.

Săptămâna trecută, noile infecţii au crescut cu 8% la nivel global, comparativ cu săptămâna precedentă.

„Sunt de aşteptat creşteri în special în zonele în care restricţiile au fost ridicate. Cu toate acestea, există niveluri inacceptabil de ridicate ale mortalităţii în multe ţări", a declarat presei şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters.

O combinaţie de factori a dus la aceste creşteri, inclusiv varianta Omicron, foarte transmisibilă, şi ridicarea restricţiilor sociale şi de sănătate publică, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru pandemie.

„Înţelegem pe deplin că lumea trebuie să treacă peste COVID-19, vrea să treacă peste COVID-19, dar acest virus se răspândeşte foarte eficient între oameni", a spus Maria Van Kerkhove.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO