• Leu / EUR4.9221
  • Leu / GBP5.6028
  • Leu / USD4.5466
Eveniment

OMS: Guvernele ar trebui să îşi dedice eforturile pentru izolarea oamenilor infectaţi care prezintă simptome. Virusul se transmite „foarte rar” de la asimptomatici

OMS: Guvernele ar trebui să îşi dedice eforturile pentru izolarea oamenilor infectaţi care prezintă simptome. Virusul se transmite „foarte rar” de la asimptomatici

Autor: Alex Ciutacu

13.06.2020, 11:30 19072

Pacienţii infectaţi cu coronavirus care nu prezintă simptome nu contribuie la răspândirea virusului, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), luni, ceea ce dă peste cap mai multe teorii care au servit drept referinţe pentru guvernele lumii atunci când au introdus restricţii, potrivit CNBC.

Unii pacienţi infectaţi nu dezvoltă niciodată simptome sau dezvoltă doar simptome uşoare, în timp ce alţii pot prezenta simptome abia la câteva zile după ce au fost infectaţi.

Cercetările pe date preliminare de la începutul pandemiei au indicat că virusul se poate răspândi de la o persoană la alta prin contact direct, chiar dacă purtătorul este asimptomatic.

Cu toate acestea, oficialii OMS au declarat acum că transmiterea poate avea loc în cazul asimptomaticilor, însă foarte rar, întrucât nu este principala cale de transmitere.

„Din datele pe care le avem, pare că transmiterea de la o persoană asimptomatică la una sănătoasă este rară. Este foarte rară”, a spus dr. Maria Van Kerkhove, cea care conduce divizia de boli emergente în cadrul OMS.

Guvernele ar trebui să îşi dedice eforturile spre detectarea şi izolarea oamenilor infectaţi care prezintă simptome şi să îi supravegheze pe toţi cei care au intrat în contact cu ei, a spus Van Kerkhove.

În acelaşi timp, ea a recunoscut că anumite studii indică transmitere asimptomatică în creşe şi în anumite aşezări de gospodării.

OMS consideră că este nevoie ca cercetările să continue în această privinţă pentru a acumula mai multe date.

„Avem mai multe date de la ţări care supraveghează atent persoanele cu care intră în contact pacienţii infectaţi. Ei urmăresc cazurile asimptomatice şi îi urmăresc pe cei cu care aceştia intră în contact. Nu au găsit cazuri de transmitere. Este foarte rar”, a adăugat Van Kerkhove.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9221
Diferență: 0,3896
Ieri: 4.9030
Azi: 4.5466
Diferență: 1,1795
Ieri: 4.4936
Azi: 5.6028
Diferență: 0,4122
Ieri: 5.5798
Azi: 4.8998
Diferență: 0,1492
Ieri: 4.8925