Eveniment

OMS: Vom ajunge la 50.000 de morţi cauzate de COVID-19 în câteva zile

OMS: Vom ajunge la 50.000 de morţi cauzate de COVID-19...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2020, 11:22 1427

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sunt „îngrijoraţi” în legătură cu „escaladarea rapidă şi răspândirea globală” a pandemiei de coronavirus, atrăgând atenţia că numărul de îmbolnăviri la nivel global va trece de 1 milion, cu circa 50.000 de morţi cauzate de COVID-19, potrivit CNBC.

„În ultimele cinci săptămâni, am fost martori la creşterea aproape exponenţială a numărului de cazuri noi, virusul ajungând în majoritatea ţărilor, teritoriilor şi regiunilor”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, miercuri.

Lumea nu ştia aproape nimic despre virus în urmă cu trei luni, când au apărut primele informaţii legate de noul coronavirus din Wuhan, China.

Tedros a subliniat faptul că există încă foarte multe necunoscute legate de acest virus, aceasta fiind prima pandemie provocată în lume de un coronavirus.

Cercetătorii au legat noul coronavirus de ADN-ul liliecilor, susţinând că acesta a ajuns mai întâi la un furnicar, pentru ca mai apoi să treacă la om.

Ultima dată când OMS a declarat pandemie a fost în timpul epidemiei de gripă porcină H1N1 în 2009. Epidemia de SARS (n.r: tot un coronavirus) din 2002-2003 a fost oprită şi nu s-a răspândit destul de mult pentru a fi clasificată drept pandemie.

„COVID-19 este o ameninţare serioasă. Este o ameninţare serioasă pentru toţi oamenii de pe planetă”, a spus dr. Maria Van Kerkhove, cea care conduce echipa tehnică a OMS în această pandemie.

Astăzi, numărul de cazuri la nivel global se ridică la 938.348, în timp ce numărul de morţi cauzate de COVID-19 a ajuns la 47.286 de persoane.

Per total, 195.371 de oameni s-au vindecat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO