Eveniment

Omul de afaceri Florian Anghelescu a fost gasit spanzurat

17.03.2006, 00:00 95

Omul de afaceri Florian Anghelescu - care era urmarit penal intr-un dosar pentru infractiuni economico-financiare - a fost gasit spanzurat, ieri, la domiciliul sau din Bucuresti, primele indicii indicand ca acesta s-ar fi sinucis.

Cadavrul a fost gasit de catre menajera care lucra in vila familiei acestuia, intr-o incapere din subsolul cladirii situate pe strada Neagoe Voda nr. 8 din sectorul 1 al Capitalei. Corpul omului de afaceri a fost scos din imobil si transportat la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", in vederea efectuarii necropsiei.

Florian Anghelescu, sotul fostului consilier de stat Stana Anghelescu, era urmarit penal pentru infractiuni la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, dupa ce comisarii Garzii Financiare si politistii au descoperit, cu cateva luni in urma, o cantitate importanta de tigari (47.000 de pachete) cu timbre false la societatea comerciala a acestuia.

Astfel, la jumatatea lunii decembrie a anului trecut, dupa mai multe descinderi la sediul firmei Anghelescu Industry SRL din localitatea prahoveana Ceptura, dar si in alte locatii, procurorii Parchetului instantei supreme

l-au audiat pe omul de afaceri si i-au interzis sa paraseasca localitatea.

Ca urmare a descinderilor, au fost confiscate peste o suta de mii de pachete de tigari care aveau aplicate timbre false si 290.000 de timbre, din care 210.000 aveau aceeasi serie.

In urma controalelor inopinate derulate de catre ANAF la compania Anghelescu Industry - unde este asociat Florian Anghelescu, sotul consilierului de stat - fusese descoperita o evaziune fiscala in suma de circa 650.000 de euro, fiind constatat faptul ca aceasta firma nu tine evidente exacte si actualizate cu privire la materiile prime si produsele finite accizabile.

La sfarsitul lunii iunie 2005, sotia acestuia, Stana Anghelescu, fusese fortata chiar de catre seful statului sa demisioneze, dupa ce acesta a aflat ca subalterna sa si-a sustinut sotul, la ANAF, cu o saptamana in urma. Presedintele Traian Basescu a aprobat demisia consilierului de stat, incepand de la 1 iulie, in cererea de demisie fiind invocate motive personale.

Surse parlamentare informau, la data respectiva, ca Stana Anghelescu fusese cu sotul sau, Florian Anghelescu, la sediul ANAF, dupa ce firma acestuia a facut obiectul unor controale ale Agentiei.

Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a confirmat, in 23 iunie, vizita sotilor Anghelescu la sediul Agentiei.

"Nu consider ca a fost vorba despre o presiune politica, dar simpla lor prezenta la ANAF poate fi considerata o tentativa de intimidare", preciza Bodu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO