Eveniment

"Omul-păianjen” a luat cu asalt Intercontinentalul din Bucureşti ajutat de corzile de siguranţă. Galerie FOTO

"Omului-păianjen” a luat cu asalt Intercontinentalul din Bucureşti ajutat de corzile de siguranţă. Galerie FOTO

"Omului-păianjen” a luat cu asalt Intercontinentalul din Bucureşti

Autor: Mihai SCHIAU

14.10.2011, 16:57 1646

Celebrul căţărător urban Alain Robert, supranumit "Spiderman" (Omul păianjen), a escaladat, vineri, hotelul Intercontinental din Bucureşti ajutat de corzile de siguranţă.

Alain Robert, cunoscut pentru că este arestat după fiecare escaladare, nu va avea această problemă în România, deoarece are autorizaţie de căţărare. Deşi de obicei se urcă pe clădiri fără să folosească echipamente de protecţie, în România s-ar putea să aibă nevoie de ele, cel mai probabil din cauza vremii, care se anunţă nefavorabilă la ora evenimentului.

A avut ambele braţe rupte şi a stat cinci zile în comă

Alain Robert, născut în 1962 în Franţa, şi-a descoperit pasiunea pentru căţărat la 12 ani. Atunci, şi-a uitat cheile şi a decis să escaladeze pur şi simplu blocul în care locuia, până la etajul opt, unde aveau apartamentul părinţii săi.

În 1982, a suferit două accidente grave, căzând de fiecare dată de la 15 metri. După cel de-al doilea accident, şi-a rupt ambele braţe şi a stat cinci zile în comă. Doctorii l-au considerat în proporţie de 60% handicapat şi i-au spus că nu va mai putea escalada niciodată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO