Eveniment

Operaţiunea ”ZIUA Z”: Peste 200 de percheziţii la grupări de criminalitate organizată: mai multe clanuri interlope sunt vizate. Aproape 300 de persoane vor fi duse la audieri

Operaţiunea ”ZIUA Z”: Peste 200 de percheziţii la...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

16.05.2018, 08:08 518

DIICOT face, miercuri, 238 de percheziţii la grupări de criminalitate organizată, în cadrul mai multor dosare. 227 de persoane sunt vizate în cadrul acţiunii. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre cei vizaţi de percheziţii sunt şi membri ai clanului Ghenosu.

"În cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcţiei au declanşat o amplă acţiune de combatere a fenomenului infracţional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de judeţe şi a municipiului Bucureşti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un număr de 238 de percheziţii domiciliare, ce vizează nu mai puţin de 227 de suspecţi", potrivit DIICOT.

Potrivit sursei citate, acţiunile sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează "destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor".

Printre cei vizaţi de percheziţii sunt membri al Clanului Ghenosu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În total, 290 de persoane vor fi duse la audieri.

La operaţiune participă peste 600 de poliţişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO