Eveniment

Oraşul din România care cumpără zeci de autobuze electrice şi tramvaie în valoare de 50 milioane euro

Oraşul din România care cumpără zeci de autobuze...

Autor: Petru Mazilu

13.12.2022, 11:30 4839

Primăria municipiului Galaţi va cumpăra zeci de autobuze electrice şi tramvaie în valoare de peste 50 de milioane de euro cu fonduri PNRR.

Este vorba despre trei proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro în cadrul cărora vor fi achiziţionate 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie şi cinci microbuze nepoluante.

Potrivit Primăriei Galaţi, un proiect în valoare de peste 24 de milioane de euro presupune achiziţia a 10 tramvaie de 18 metri şi a două microbuze nepoluante. În cadrul celui de al doilea proiect vor fi cumpărate 22 de autobuze electrice de 10 metri şi două microbuze nepoluante. Investiţia este de peste 13 milioane de euro.

Un alt proiect realizat în parteneriat cu Primăria comunei gălăţene Vânători, aflată la ieşirea din oraşul Galaţi, va duce la achiziţionarea a 20 de autobuze electrice.

„La cele 36 de noi mijloace se adaugă cele cuprinse într-un alt proiect aprobat deja ce presupune achiziţia a 20 de autobuze electrice şi a unui microbuz nepoluant (14.714.350 de euro). Până acum a fost aprobată achiziţia a 57 de noi mijloace de transport nepoluante în cadrul PNRR. Proiectele pentru achiziţia acestor noi mijloace de transport sunt derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători”, a declarat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

În total, în cadrul PNRR, Primăria municipiului Galaţi a primit aprobarea pentru finanţarea a 49 de proiecte în valoare de peste 111 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO