Eveniment

Oraşul din România care primeşte 15 milioane de euro finanţare pentru infrastructură şi se pregăteşte de o transformare majoră

Oraşul din România care primeşte 15 milioane de euro...

Autor: Departamentul Economic

09.12.2018, 00:07 22013

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un credit de 15 milioane de dolari pentru autobuze noi şi clădiri publice cu eficienţă energetică ridicată în municipul Craiova, informează instituţia bancară.

Banca va finanţa reabilitarea a 14 clădiri publice şi achiziţionarea a până la 40 de autobuze cu normă de poluare redusă (EURO 6).

Ca rezultat, investiţia va contribui la reducerea consumului de energie şi a emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătăţind calitatea mediului şi a vieţii în municipiul Craiova.

Anterior acestui împrumut, BERD a mai finanţat extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare şi a contribuit la dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru zona metropolitană Craiova.

Această nouă finanţare face parte din programul BERD Oraşe Verzi, ce se bazează pe experienţa sa de peste două decenii în proiecte de infrastructură municipală şi de mediu.

În cadrul acestui program, BERD va sprijini Craiova în elaborarea unui plan de acţiune, care va analiza opţiuni de investiţii în “proiecte verzi” din domeniul transporturilor, al infrastructurii de apă şi salubritate, etc.

De când a început activitatea în România, BERD a investit peste 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO