Eveniment

Oraşul din România care se află în topul celor mai bune destinaţii din lume pentru mileniali

Oraşul din România care se află în topul celor mai...

Autor: Miruna Diaconu

06.11.2021, 22:07 1780

Cluj-Napoca se află pe locul 18 din 30 cele mai bune destinaţii din lu­me pentru mileniali, conform platfor­mei de rezervări muvtravel.com.

Festivalurile de tipul Untold şi Neversea atrag anual zeci de mii de turişti străini, iar unii dintre ei vizitează România pentru prima dată ♦ Străinii vizitează ţara noastră pentru a face diverse tururi în natură, dar şi pentru a vizita obiective turistice precum Castelul Bran, Castelul Peleş, Cetatea Sighişoarei şi Transfăgărăşan.

Cluj-Napoca se află pe locul 18 din 30 cele mai bune destinaţii din lu­me pentru mileniali, conform platfor­mei de rezervări muvtravel.com. Un factor important pentru care Clujul face parte din acest clasament este organizarea festivalurilor de muzică cunoscute atât pe piaţa locală, cât şi internaţională. Anual, festivaluri precum Untold, Electric Castle şi Neversea strâng zeci de mii de turişti străini în fiecare an.

Edi Chereji, unul dintre organi­za­torii Untold şi Neversea, explică faptul că milenialii pun mai mult accentul pe a avea experienţe şi nu pe a deţine diverse lucruri, iar Untold oferă expe­rienţa unui festival de muzică care reuşeşte să aducă turişti străini care vizitează pentru prima dată România.

„Untold e o carte de vizită foarte importantă pentru România în relaţia cu publicul din străinătate, asta pentru că la fiecare ediţie avem undeva între 15% şi 17% persoane care vin din străinătate, ceea ce înseamnă că la numărul total de participanţi, nu vorbim de 2021 pentru că nu e cel mai bun reper, dar în 2019 au fost 380.000 de persoane. Astfel că peste 57.000 de persoane au venit din toată lumea, din Europa, Australia, Asia, America de Sud, America de Nord. Cred că sunt foarte mulţi oameni care ajung pentru prima dată în România datorită festivalului“, spune Edi Chereji.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO