Eveniment

Oraşul din România unde locuitorii pot plăti de azi biletele de transport public direct de pe telefonul mobil, prin SMS, mobilPay Wallet, sau chiar prin Apple Pay. VIDEO

Oraşul din România unde locuitorii pot plăti de azi...

Autor: Laura Albu

02.07.2019, 16:00 1712

Timişorenii pot plăti, prin intermediul telefonului mobil, biletele de călătorie operate de Societatea de Transport Public Timişoara, începând cu această săptămână. Călătorii pot alege să achite biletul prin sms sau prin aplicaţia mobilPay Wallet.

Societatea de Transport Public Timişoara a facilitat pentru călători posibilitatea de a achita biletele de transport prin SMS sau prin aplicaţia mobilPay Wallet, un portofel digital din România cu care se pot face plăţi diverse în toate mediile – în magazinele online ale comercianţilor, la casele de marcat sau în maşinile de taxi ori direct în aplicaţie pentru facturi şi alte servicii, arată un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX..

Călătorii pot plăti titlurile de călătorie direct prin SMS, dacă la urcarea în mijlocul de transport trimit un mesaj la numărul 7442, cu textul: B urmat de numărul liniei, pentru 1 călătorie de 60 de minute, textul V pentru 1 călătorie cu vaporaşul şi ZI pentru legitimaţia de 1 zi, valabilă în ziua curentă. Utilizatorii primesc instant prin SMS confirmarea cu codul biletului şi durata de valabilitatea a titlului de călătorie achiziţionat, pentru a fi prezentat pentru control, mai anunţă reprezentanţii mobilPay Wallet.

Pentru a plăti cu cardul prin intermediul portofelului electronic mobilPay Wallet, clienţii pot descărca gratuit aplicaţia din Google Play sau App Store, pe orice dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS. Astfel, utilizatorul alege tipul biletului şi linia dorită, confirmă plata alegând unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate în aplicaţie şi primeşte imediat pentru control, prin SMS şi în istoricul tranzacţiilor din aplicaţie, confirmarea plăţii însoţită de codul biletului şi durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Prima plată realizată astfel va fi salvată automat în aplicaţie cu toate detaliile ei, pentru rapiditatea plăţilor viitoare.

“Societatea de Transport Public Timişoara se adaptează cerinţelor şi tendinţelor în ceea ce priveşte achiziţionarea titlurilor de călătorie direct din mijloacele de transport în comun, prin intermediul SMS-ului şi a aplicaţiei mobilPay Wallet, două sisteme de plată facile şi eficiente pentru călători”, a declarat Nicolae Bitea, Director General - Societatea de Transport Public Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO