Eveniment

Orban despre controversa achiziţiilor de echipamente medicale la nivelul firmelor: Dacă nu au fost respectate procedurile, contractele vor fi reziliate

Orban despre controversa achiziţiilor de echipamente...

Autor: Laura Buciu

27.03.2020, 10:41 146

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că i-a cerut ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, să trimită Corpul de Control la ONAC, unde sunt suspiciuni că anumite achiziţii nu s-au făcut cu respectarea procedurilor.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre un contract de achiziţii semnat cu o firmă din Giurgiu, care nu are istoric sau experienţă în zona medicală, premierul Orban a spus că i-a cerut ministrului de Finanţe să trimită Corpul de Control la ONAC.

„A apărut că în procedura de achiziţie derulată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate s-a semnat un contract cadru cu o firmă din judeţul Giurgiu. I-am cerut ministrului Finanţelor să dispună o anchetă a Corpului de Control la ONAC. Aştept rezultatele acestei anchete. Sincer mi se pare ciudat că o firmă care nu prea are istoric şi nu are experienţă în zona medicală să poată să obţină un astfel de contract”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că dacă acel contract nu a fost derulat în condiţii legale, el va fi reziliat, iar persoanele care au fost implicate în semnarea lui, fără respectarea condiţiilor legale, vor răspunde pentru această decizie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO