Eveniment

Orban despre procedura testării şi a raportării: Se specifică retestarea

Orban despre procedura testării şi a raportării: Se...

Autor: Laura Buciu

21.07.2020, 13:49 3399

Cazurile retestate de COVID-19 vor fi raportate separat, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban, care a precizat şi faptul că, în privinţa testării, e nevoie de o prioritizare: înainte pacienţii, apoi cei care vor să călătorească.

Orban a declarat, după discuţiile de la Ministerul Sănătăţii, că trebuie emis ordinul privitor la funcţionarea centrelor de diagnostic, care să cuprindă obligativitatea noului tip de abordare, potrivit articolului din lege care stabileşte schimbarea sistemului de raportare.

„(...) Adică menţionarea în mod distinct a cazurilor de persoane care sunt diagnosticate prima oară pozitiv şi prezentarea separată a persoanelor care sunt retestate. Bineînţeles, cu diagnosticul pe care îl au, fie pozitiv, fie negativ. Vorbim de schimbarea sistemului de raportare”, a spus Orban.

Premierul a vorbit şi de o prioritizare în ceea ce priveşte testarea.

„Prioritate la testare trebuie să se acordă persoanelor care necesită testarea pe baza protocolului de evaluare şi abia după aceea să fie testate persoanele care vor să călătorească (...). De asemenea, să există o diferenţiere clară între cei care necesită testarea că au simptome sau că se încadrează în cadrul protocolului de testare şi cei care solicită testarea din alte motive”, a mai spus Orban.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO