Eveniment

Orban: Ridicarea restricţiilor se va face în etape. Nu cred că se pot ridica în cazul spectacolelor

Orban: Ridicarea restricţiilor se va face în etape. Nu...

Autor: Laura Buciu

27.04.2020, 21:44 206

Ridicarea restricţiilor, după starea de urgenţă, se va face gradual, în etape, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban. Acesta a precizat că e puţin probabil ca restricţiile să fie ridicate în privinţa spectacolelor.

Orban a spus, luni seara, la Digi 24, că e puţin probabil să se poată renunţa la restricţia legată de spectacole.

„Ridicarea restricţiilor se va face în etape, gradual, vom lăsa un timp pentru a vedea dacă contextul epidemiologic evoluează într-un fel sau altul, apoi putem ridica şi alte restricţii. Există şi un sistem de evaluare a riscului epidemiologic. Nu cred că se poate renunţa la restricţia legată de spectacole. Unde e un număr mare de persoane şi riscul de transmitere a riscului este foarte mare. În general unde se adună multă lume, activităţile se vor relua mai greu”, a spus premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă se va putea relua activitatea în parcuri, premierul a spus că în acest caz riscul epidemiologic este scăzut, dar nu şi în cazul locurilor de joacă pentru copii.

„În privinţa parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut şi probabil vor face parte din măsurile de relaxare. Există o excepţie, locurile de joacă pentru copii unde există un risc epidemiologic mai mare. Noi nu am închis în mod expres prin ordonanţă militară sau prin altă hotărâre parcurile. Au fost închise prin decizii ale Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă la nivel judeţean sau local”, a mai spus Orban.

România este în stare de urgenţă, din cauza pandemiei, până în data de 14 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO