Eveniment

Ordonanţă de urgenţă privind implementarea programului a fost publicată în Monitorul Oficial: Prima casă se transformă în Noua Casă, pot fi accesaţi până la 140.000 euro

Autor: Miruna Diaconu

06.08.2020, 19:35 10795

Guvernul a publicat astăzi în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă cu privire ma măsurile de implementare a programului Noua Casă.

Beneficiarii acestui program pot fi cei care la data solicitării creditului garantat fie nu deţin în proprietare exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia o locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită. De asemenea, cei care solicită creditul pentru Noua Casă sunt obligaţi sp achiziţioneze o singură locuinţă prin creditul acordat.

În ordonanţa de urgenţă este prevăzut faptul că avansul:

  • este de minimum 5% din preţul de achiziţie pentru toate categoriile de locuinţe, în care în care valoarea finanţării este de maximum 70.000 euro.
  • Este de minimum 15% din preţul de achiziţie al locuinţelor noi, în cazul în care valoarea finanţării este cuprinsă între 70.000 euro şi 140.000 euro.

“Având în vedere că în contextul pandemiei de COVID-19 s-a generat o tendinţă de blocare a tranzacţiilor pe piaţa imobiliară, date fiind măsurile instituite în perioada stării de urgenţă, precum şi a stării de alertă, nu poate fi amânată reglementarea unor măsuri adecvate de sprijin în vederea asigurării accesului la finanţare, prin asigurarea unor produse de finanţare- garantare care şi-au dovedit în timp eficienţa şi efectele pozitive, mobilizatoare de fluxuri şi antrenante în economie”, se arată în Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile în vederea implementării programului Noua Casă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO