Eveniment

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra unui al doilea val de coronavirus: „Comparăm cu gripa spaniolă, care s-a comparat la fel cu Covid: a scăzut în vară şi a revenit puternic în septembrie şi octombrie”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

26.06.2020, 17:38 538

Milioane de oameni ar putea muri în cazul unui al doilea val al coronavirusului, a avertizat vineri un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, adăugând că pandemia a evoluat până acum aşa cum au anticipat oficialii de la OMS.

„Comparăm cu gripa spaniolă, care s-a comparat la fel cu Covid: a scăzut în vară şi a revenit puternic în septembrie şi octombrie, fiind responsabilă pentru 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, a spus dr. Ranieri Guerra, director general adjunct al OMS la Rai TV din Italia.

Observaţiile lui Guerra vin în momentul în care mai multe ţări din Europa - şi de pe tot globul - încep să relaxeze măsurile de restricţie introduse iniţial pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Oficialii UE urmează să decidă ce ţări vor fi supuse restricţiilor de călătorie, după ce ţările îşi vor redeschide graniţele pentru călătoriile internaţionale. Cu rate ridicate de infecţie şi mortalitate înregistrate în SUA şi în America de Sud, este de aşteptat ca vizitatorii din regiune să fie în continuare supuşi restricţiilor de călătorie în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO