• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.6906
  • Leu / USD5.0130
Eveniment

Orice pentru turişti: Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiuni

Orice pentru turişti: Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiuni

Autor: Dorin Oancea

15.07.2022, 08:35 36

Consilierii locali din Mangalia au adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Radu Cristian, care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la finele sezonului estival.

Astfel, turiştii care petrec vacanţa la mare, în staţiunile administrate de Primăria Mangalia, vor fi scutiţi de plata parcării, respectiv de 3 lei/oră pentru autoturisme şi de 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei, pentru orice tip de autovehicul, precizează un comunicat.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Radu Cristian.

Totodată, edilul a mai declarat că va propune celorlalţi primari ai localităţilor cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislaţiei în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea Unităţilor Administrativ-Teritoriale.

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislaţiei specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării şi date ulterior în folosinţă hotelierilor, în condiţiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlog sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor”, a explicat Radu Cristian.

El a mai spus că o altă măsură destinată încurajării turismului are în vedere realizarea, cât mai urgent, a drumului expres care să lege Autostrada A2 de staţiunile din sudul litoralului. „Pe această cale, solicit tuturor parlamentarilor de Constanţa să susţină acest proiect pentru a fluidiza traficul rutier şi a facilita accesul turiştilor către mare, fără a mai sta în trafic ore în şir. Vom ţine legătura cu autorităţile statului pentru a obţine cât mai repede cu putinţă aprobarea pentru realizarea acestei rute alternative pentru turişti. Proiectul a avansat considerabil şi există şanse să obţinem finanţare încă de anul acesta”, a completat primarul Radu Cristian.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: -0,0182
Ieri: 4.9480
Azi: 5.0130
Diferență: -1,1477
Ieri: 5.0712
Azi: 5.6906
Diferență: 0,4253
Ieri: 5.6665
Azi: 5.0700
Diferență: -0,8584
Ieri: 5.1139