Eveniment

OUG pentru intervenţia imediată în cazul urşilor a fost aprobată. Premierul Cîţu spune că e o soluţie pe termen scurt

OUG pentru intervenţia imediată în cazul urşilor a...

Autor: Andreea Tobias

21.07.2021, 15:24 158

Ordonanţa de Urgenţă pentru intervenţia imediată în cazul urşilor a fost aprobată miercuri, în şedinţa de Guvern. Premierul Cîţu a spus că soluţia e pe termen scurt şi aşteaptă o strategie.

A fost aprobată în şedinţa de Guvern de azi ordonanţa de urgenţă cu privire la aprobarea metodelor de intervenţie imediată în cazul urşilor bruni, a anunţat într-un briefing premierul.

Dincolo de ordonanţă, Cîţu a spus că a transmis nevoia unei strategii prin care să fie controlată populaţia de urşi.

„Această ordonanţă este o măsură care vine pe termen scurt, pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control al populaţiei de urşi pe termen lung şi înţeleg că avem deja un proiect şi am putea avea această strategie implementată şi cu măsuri în cel mult un an de zile”, a afirmat Cîţu.

În cazul urşilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlaţi intervenţia va fi graduală, existând posibilitatea să foe alungaţi, tranchilizaţi şi împuşcaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO