Eveniment

(P) Novatik NATURA: prima linie de producţie pentru ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică din România

22.11.2022, 16:10 238

Compania Novatik, producătorul sistemelor de învelitori metalice Novatik, a deschis prima linie de producţie pentru ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică din România: Novatik NATURA. În cei trei ani de la lansarea brandului Novatik NATURA, compania a realizat paşi importanţi şi a investit peste 1.5 milioane de euro în utilaje de producţie performante. Noua linie de producţie Novatik NATURA are o capacitate de aproximativ 2 milioane de ţigle Novatik/an plus accesoriile aferente.

În acest an, compania împlineşte 18 ani de la înfiinţare, 12 ani de la lansarea brandului Novatik şi peste 8.000.000 de ţigle metalice cu rocă vândute în România până în prezent. 

’’Ne-am propus să avem un portofoliu de produse inovator şi atractiv şi să dezvoltăm noi produse care să iasă în evidenţă faţă de concurenţă. Elementele de bază ale culturii noastre sunt dorinţa, perseverenţa şi hotărârea de a aborda noi direcţii. De aceea, pe 20 octombrie, am inaugurat, alături de partenerii loiali şi de încredere, prima linie de producţie pentru ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică din România: Novatik NATURA. În anul 2003, am construit o nouă nişă pe piaţa acoperişurilor din România, iar succesul Novatik este şi succesul celor peste 400 de parteneri din România şi Europa. Odată cu deschiderea noii linii de producţie a ţiglei metalice cu acoperire de rocă vulcanică Novatik NATURA, am sărbătorit 18 ani de la înfiinţarea companiei, 12 ani de la lansarea brandului Novatik şi peste 8 milioane de ţigle metalice cu rocă, vândute în România până în prezent.’’  declară Dan Mircescu, General Manager NOVATIK.

Încă din anul 2021 compania  a demarat o investiţie de peste 1,5 milioane de euro, constând în noi linii de producţie, investiţie ce a fost finalizată la sfârşitul primului semestru din acest an. Aceste investiţii vin cu scopul creşterii eficienţei şi perfomanţei şi de asemenea cu noi soluţii pentru piaţa acoperişurilor.

Noua generaţie de profile Novatik NATURA beneficiază acum de o protecţie anticorozivă îmbunătăţită şi este disponibilă deja pentru trei dintre profile: CLASSIC, SLATE şi WOOD. Perioada de tranziţie de la vechea la noua generaţie de profile se va face treptat, urmând ca, la începutul anului viitor, să fie disponibile toate profilele Natura din noua generaţie. 

Noua generaţie de profile Novatik NATURA sunt realizate din oţel, protejat anticoroziv pe ambele feţe cu aliaj ZnMg 250 g/mp plus protecţie suplimentară anticorozivă multiface®, profilate prin presare şi ulterior finisate cu rocă vulcanică. Stratul de protecţie multiface® reprezintă un tratament performant aplicat oţelului, cu o grosime de 1 până la 2 microni, fiind un etanşant multifuncţional aproape invizibil (acoperire organică subţire) aplicat pe benzile de oţel galvanizat la cald (ZnMg). Proprietăţile sale remarcabile îi oferă oţelului o etanşare premium durabilă, cu rezistenţă excelentă la coroziune şi o aderenţă superioară a straturilor de finisaj ulterioare.

În gama acoperişurilor cu rocă Novatik NATURA există şi profilul emblemă al companiei: SLATE. În funcţie de stilul arhitectural, ţigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică Novatik NATURA SLATE se poate instala acum în două moduri distincte: prin dispunere intercalată sau dispunere liniară. A fost introdusă o nouă culoare în gamă: Graphite Grey şi este deja disponibilă pentru toate cele cinci profile din gama NATURA.

Dacă vorbim despre ceea ce deja am făcut, putem spune că produsele Novatik sunt prezente în peste  20 de ţări din Europa, America Latină, chiar şi pe continentul african. Din anul 2002 şi până în prezent, ne putem intitula trend setterii acestei pieţe, iar rezultatele pe care le-am avut şi anume peste 8 milioane de ţigle metalice cu acoperire de rocă, confirmă că decizia şi curajul de a introduce aceste produse pe piaţă a fost una corectă şi inspirată. Mă bucur să spun că avem produse cu potenţial global, uşor scalabile, care crează premisele unei dezvoltări organice, dincolo de graniţele României. Obiectivul nostru este să fim unul dintre principalii producători mondiali de ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică. Calea către acest obiectiv este pavată cu inovaţii, curaj, linii de producţie inteligente şi acţiuni responsabile, iar noi suntem inspiraţi pentru viitor.“ declară Dan Mircescu, General Manager NOVATIK.

Novatik este lider de piaţă în România pe segmentul ţiglei metalice în panouri mici (unimodulare) şi singurul  producător de ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică din România. 

Despre Novatik 

NOVATIK  este compania care produce sistemele de învelitori Novatik METAL (ţiglă metalică în panouri mici, tablă prefalţuită, tablă falţuită, sisteme de jgheaburi şi burlane), Novatik NATURA (ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică). Novatik a dezvoltat constant noi profile ce imprimă aspectul de neconfundat al acoperişurilor tradiţionale, păstrând însă toate avantajele unui acoperiş metalic (rezistenţă sporită la coroziune, acoperiş solid, durabil şi greutate redusă) .

Designul acoperişurior Novatik este insipirat de aspectul învelitorilor consacrate care amintesc de ţigla tradiţională de pretutindeni (Novatik NATURA CLASSIC Novatik METAL CLASSIC), de acoperişurile fălţuite de altă dată (profil Novatik METAL CLICK), de frumuseţea naturală a acoperişului din şindrilă de lemn (Novatik NATURA WOOD Novatik METAL WOOD), de aspectul deosebit al ardeziei (Novatik NATURA SLATE Novatik METAL SLATE Novatik METAL KOLAJ),  de arhitectura acoperişurilor mediteraneene (Novatik NATURA ROMAN) şi de imaginea inconfundabilă a acoperişurilor tradiţionale din piatră (Novatik NATURA STONE).

Mai multe informaţii despre produsele Novatik descoperiţi pehttps://www.novatik.ro/ Facebook: Novatik Romania Youtube: NOVATIK – SISTEME DE ACOPERIS

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO