• Leu / EUR4.9192
  • Leu / GBP5.6962
  • Leu / USD4.6852
Eveniment

Pacienţii vor începe să meargă la medic cu cardul. Poşta Română începe vineri distribuirea cardului

Pacienţii vor începe să meargă la medic cu cardul. Poşta Română începe vineri distribuirea cardului

Autor: Ioana David

17.09.2014, 11:49 1068

Poşta Română începe vineri, 19 septembrie, distribuirea cardului de sănătate către asiguraţii care au peste 18 ani, primele livrări urmând să aibă loc în Bucureşti. De luni, Poşta va începe distribuirea în mai multe judeţe din ţară.

“Poşta Română va efectua servicii de preluare, sortare, transport şi distribuire a trimiterilor poştale conţinând cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate.

Conform graficului de predare-primire, vor fi preluate în reţeaua poştală câte 6-700 de mii de carduri pe zi, în 5 tranşe pentru fiecare judeţ. În termen de 20 de zile lucrătoare de la recepţionarea cardurilor de sănătate, CN Poşta Română se obligă să distribuie cardul de sănătate către asiguraţi”, se arată într-un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

CNAS anunţă că acest card va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate şi a semnăturii de primire. În situaţia în care, după minim două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei de asigurări teritoriale în evidenţa căreia se află asiguratul. Factorul poştal poate reveni în zilele următoare pentru a–i preda cardul de sănătate.

Dacă în intervalul celor 20 de zile cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate să îşi ridice personal cardul de sănătate de la casa de asigurări în a cărei evidenţă se află.

Tipărirea şi distribuirea cardului naţional vor continua în următorii patru ani pentru persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani şi/sau vor dobândi calitatea de asigurat.

După distribuirea cardului naţional, va urma o perioadă în care vor rula în paralel cele două sisteme, pentru ca atât asiguraţii cât şi furnizorii de servicii medicale să se acomodeze cu această soluţie informatică.

Prin cardul de sănătate, posesorii îşi vor dovedi calitatea de asigurat.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9192
Diferență: 0,0122
Ieri:
Azi: 4.6852
Diferență: 0,0363
Ieri:
Azi: 5.6962
Diferență: -0,1035
Ieri:
Azi: 4.9737
Diferență: -0,0583
Ieri: