Eveniment

Pact PNL-PSD: Liberalul Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, merge la Buzău timp de o lună pentru a-l ajuta pe social-democratul Constantin Toma să promoveze unirea oraşului Buzău cu comuna Ţinteşti

Pact PNL-PSD: Liberalul Ilie Bolojan, preşedintele CJ...

Autor: Alex Ciutacu

29.06.2021, 15:42 13354

Liberalul Ilie Bolojan, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi fost primar al oraşului Oradea, ar urma să meargă în luna august în Buzău pentru a-l ajuta pe primarul social-democrat Constantin Toma să realizeze o reformă administrativă prin care îşi propune să unească oraşul Buzău şi comuna Ţinteşti.

„Vă dau o informaţie în premieră. Domnul Ilie Bolojan, care a încercat de două ori să unească Oradea cu comuna Sânmartin şi nu a reuşit din cauza jocurilor politice, a zis că de la finalul lunii august vine şi stă la Buzău o lună de zile – chiar dacă eu sunt PSD şi dumnealui PNL – şi vom face campanie împreună pentru că oraşele din România se sufocă”, a explicat primarul Constantin Toma, în emisiunea ZF Investiţi în România, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Primarul buzoian îşi propune să dubleze suprafaţa municipiului Buzău prin unirea acestuia cu comuna Ţinteşti. În acest sens, buzoienii vor fi chemaţi la urne în ultima duminică a lunii septembrie pentru a vota în privinţa acestui proiect.

„Avem nevoie de reformă administrativă. Uitaţi-vă la Ploieşti, cu un număr de locuitori aproape dublu faţă de Buzău, a ajuns aproape un oraş dormitor, nu se mai poate dezvolta. Tot ce s-a dezvoltat este în jurul Ploieştiului, în localităţile de lângă”.

Constantin Toma a explicat în cadrul emisiunii că lupta politică este deseori complicată, însă a găsit deschidere la primarul comunei Ţinteşti, ceea ce îi dă încredere în şansele de reuşită ale proiectului.

Întrebat de acest pact care le permite celor doi să colaboreze, Constantin Toma a explicat că este mai importantă nevoia comunităţii decât apartenenţa politică.

„Ca primar, în mod normal, nu avem partide. Partidul nostru este comunitatea noastră. Eu cred că toţi politicienii ar trebui să înţeleagă treaba asta”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO