Eveniment

Pagubele înregistrate de jandarmerie după protestele din Bucureşti se ridică la 150.000 de lei

Pagubele înregistrate de jandarmerie după protestele din Bucureşti se ridică la 150.000 de lei

Autor: Mediafax

16.01.2012, 11:49 387

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, luni, că pagubele înregistrate de jandarmerie după protestele din Bucureşti se ridică al 150.000 de lei, pompierii având şi ei distrugeri.

De asemenea, oficiali ai Serviciului de Intervenţie de Urgenţă au precizat că pagubele pompierilor în urma confruntările de duminică se ridică la 5.500 de lei.

Aurel Moise a făcut apel la cetăţeni de a se delimita de cei care vin cu intenţia de a se bate cu jandarmii şi de a tulbura ordinea publică.

"Din păcate au fost pagube însemnate şi la nivel Jandarmeriei. Avem maşini şi echipamente distruse. Valoarea pagubelor este de peste 150.000 de lei (aproximativ 33.000 de euro)", a spus Moise.

La rândul lor, oficial ai pompierilor au spus că cei care au intervenit în şapte situaţii au fost agresaţi.

În urma apelurilor la 112, pompierii au alocat resurse în zona de protest din Piaţa Universităţii, Unirii, Halelor, Dimitrie Cantemir şi Dealul Mitropoliei, unde s-a intervenit cu dificultate, căile de acces fiind blocate de protestatari.

O autospecială de primă intervenţie a fost avariată în proporţie de aproximativ 75-80 la sută, autospecialele pentru stingere de incendii a fost atacată cu pietre

ISU a acţionat pentru acordare de prim-ajutor în 45 de cazuri, 19 persoane fiind transportate la spital pentru îngrijiri suplimentare.

Nu au fost cadre ale ISU care să fi avut de suferit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO