Eveniment

Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, iluminate duminică în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele cu autism

Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, iluminate...

Autor: Liviu Dadacus

02.04.2017, 10:25 27

„Începând cu anul 2007, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Cu această ocazie, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu această afecţiune, Administraţia Prezidenţială participă la Campania <Light It Up Blue>, alăturându-se demersurilor societăţii civile şi organizaţiilor profesionale. Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat, în această seară, în albastru, în intervalul orar 20:00 – 6:00, se precizează într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, scopul acestui demers este de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pacienţii cu autism şi de a combate stigmatizarea şi prejudecăţile legate de această afecţiune.


Guvernul marchează, duminică, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, Palatul Victoria urmând a fi iluminat în albastru, începând cu ora 20.00, în semn de solidaritate cu persoanele care au această afecţiune.

„Guvernul se va alătura, şi în 2017, instituţiilor din România şi comunităţii internaţionale care marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, ca parte a campaniei <Light It Up Blue>. În seara zilei de 2 aprilie, începând cu ora 20.00, Palatul Victoria va fi iluminat în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de această tulburare şi, totodată, de susţinere a demersurilor făcute pentru înţelegerea, cunoaşterea şi tratarea acestei afecţiuni”, se menţionează într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

“De zece ani, comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar Guvernul României s-a alăturat în mod firesc acestui gest normal de solidaritate. Copiii şi persoanele adulte care suferă de această tulburare au nevoie de atenţie şi înţelegere. Sunt oameni valoroşi, dar diferiţi, care au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, pentru a se integra în şcoală, în societate şi pentru a avea o viaţă independentă”, consideră premierul Sorin Grindeanu, potrivit comunicatului menţionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO