• Leu / EUR4.7607
  • Leu / GBP5.4399
  • Leu / USD4.2653
Eveniment

Până să facă autostrada Sibiu - Piteşti, CNADNR extinde drumul către centrul de testare Renault de la Titu

Până să facă autostrada Sibiu - Piteşti, CNADNR extinde drumul către centrul de testare Renault de la Titu

Autor: Andreea Neferu

14 mai 2015 1256

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a 21 de kilometri din DN 7, între localităţile Bâldana şi Titu, investiţia urmând să mărească capacitatea de circulaţie a drumului dinspre Bucureşti spre centrul de testări Renault Technologie Roumanie de la Titu.

Valoarea estimată a con­tractului este de aproape 210 mi­lioane de lei, iar lucrările de execuţie sunt prognozate să dureze doi ani.

Dacia, principalul constructor de auto­mobile de pe piaţa locală, parte a grupului francez Renault, este cel mai mare exportator din România. De asemenea, Automobile Dacia este cea mai mare companie de pe piaţa locală după cifra de afaceri în 2014, care a ajuns la 18,8 miliarde de lei (4,2 miliarde de euro).

Reprezentanţii Dacia au arătat în repetate rânduri ca au nevoie de o infrastructură de transport dezvoltată pentru a putea susţine exporturile de automobile, iar una dintre „priorităţile zero“ ale Ministerului Transporturilor este chiar autostrada Sibiu-Piteşti, cerută atât de constructorul auto, cât şi de o serie de transportatori. În urmă cu mai puţin de două luni, şeful Dacia, Nicolas Maure, spunea că această autostradă influenţează produc­tivitatea uzinei din Mioveni, alături de gradul de automatizare, şi că ar trebui să fie gata cel târziu în 2020, când ar fi lansată următoarea generaţie de Logan şi Sandero. Mai mult, şi o serie de sindicalişti de la Automobile Dacia au organizat proteste pentru a cere guvernului începerea lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti.

Deocamdată pentru autostrada Si­biu-Piteşti nu a în­ceput încă nici revi­zuirea şi actualizarea studiului de fezabilitate, deşi la începutul lunii februarie CNADNR a desemnat asocierea Spea In­gineria Europea – Tecnic Con-sulting Engineering drept câştigătoare a contractului de realizare a studiului de fezabilitate.

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a decis că CNADNR trebuie să reevalueze ofertele depuse pentru această licitaţie.

Principalele valute BNR - luni, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7607
Diferență: 0
Ieri: 4.7607
Azi: 4.2653
Diferență: 0
Ieri: 4.2653
Azi: 5.4399
Diferență: 0
Ieri: 5.4399
Azi: 4.2267
Diferență: 0
Ieri: 4.2267